Sigarayı bıraktıktan sonra elektronik sigara kullanmaya başlayanların son zamanlarda sıklıkla merak ettikleri konuların başında salt likit nedir? Sorusunun cevabı gelmektedir.

Günden güne elektronik sigaranın daha popüler bir hal almasından dolayı pod elektronik sigara kullanıcıları, salt likit hususu ile tanıştılar. Oldukça popüler bir hal almaya başlayan saati likitin diğer ismi nikotin tuzu şeklinde biliniyor. Elektronik sigarayı kullananlar, nikotin tozu kullanmaktadır. Baz nikotinin bütün çeşitleri, boğaz vurumu olmasına paralel bir şekilde tamamının ayrı bir doygunluk sedyeleri vardır. Günümüzde e-sigara kullanıcılarının tamamının nikotin tercihleri, mg’sine karar vermektedir. Bu hususu bir örnek ile açıklamamız mümkündür. Gün içerisinde ortalama 2 paket sigara tüketen bir tiryakinin 6 miligram nikotinli likit tüketmesi normal bir şekilde karşılanmaktadır. Buna paralel bir şekilde, bir paket sigara içen bir tiryakiye ise 3 miligram tavsiye edilir. Elektronik sigaralar da çok daha fazla kullanılmaktadır. Bunun sebebi ise baz nikotin, buharlaşmaya uygun olması ile uçucu özellik taşımasından kaynaklıdır. Salt likit ise nikotinden farklı bir şekilde tütün yapraklarından elde edilmekte olan ve yapraklarda bulunan bir nikotin çeşididir.

Salt Likit Özellikleri Neler Fiyatı Ne Kadar?

Salt likit nedir? Sorusuna cevap olduktan sonra şimdi de salt likit ile ilgili özellikler başta olmak üzere fiyat hususunda değinmekte fayda olacaktır. Özet bir şekilde salt likit, insanların nikotin gereksinimlerini uzun müddet boyunca yerine getirecek çeşitte bir nikotin olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Elektronik sigara kullanımının söz konusu olduğu durumlarda salt likit tavsiye eden bireylerin sayısı oldukça fazladır. Kullanılmasını tavsiye eden bireylerin mantıklı bir açıklamaları vardır. Hemen her şeyden öncelikli olarak baz nikotine oranla çok daha doyurucu bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Bunun haricinde aynı zamanda bazı nikotine oranla boğaz yakma ile boğazda acı bir tat bırakmak gibi çeşitli dezavantajları yoktur. Gerçek sigaraya en yakın tadı vermesinden ötürü tercih sebebi olmaktadır. Bünyesinde gerçek sigaraya en çok benzerlik gösteren boğaz vurumu yaşanmaktadır. Nikotin çeşidine oranla değişik bir buharlama sistemine sahip olması ile bilinir. Bütün bunlara ek bir şekilde yaklaşık %35 oranında çok daha ağır sertlik barındırır. Likit doyum oranı ise nikotin çeşidine oranla çok daha yüksek olmaktadır. Elektronik sigara kullanıcıları, baz nikotin çeşidinde 3 miligram nikotin tüketiminde almış oldukları doyumu salt likit olarak adlandırılan bu türde ise 20 miligram nikotin de alınmış sayılır. Böylelikle yüksek miligram nikotin oranında satışa sunulmakta olan fakat sadece 3 miligram tüketici olmuş gibi bir his veren bir tad bulundurur.

Tercih Edilen En İyi Salt Likit Markaları

Kullanımının gittikçe daha da yaygınlık kazandığı göz önüne alındığında tüketiciler; en iyi salt likit'in markalarının hangileri olduğunu şimdiden araştırmaya başladı. Günümüzde en popüler olarak bilinen salt likit markaları arasında genel itibariyle Dinner Lady, Ruthless, Saltica, Halo Ultra markaları tercih edilmektedir.

Salt Likit Kullanımının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Salt likit, gerçek sigara tadına en yakın tadı vermesi sebebiyle oldukça tercih edilir. Bu açıdan bakıldığında herhangi bir yapaylık hissi oluşturmadan, sigara tiryakilerinin memnun kalacakları bir izlenim verir. Daha da yüksek bir nikotin seviyesi bulunan bu tür salt likit, tüketildiği halde dahi çok daha fazla doyum hissi vereceği için gerçek manada sigara tiryakilerinin bu likit çeşidini kullandıklarında dahi daha az kullanmaları ve böylelikle sigaranın vermiş olduğu nikotin tadının fazlasıyla alınmasına ve bir duyum noktasının oluşmasını sağlar.

Bunların yanı sıra aynı zamanda diğer likit türlerine oranla çok daha yumuşak bir içim özelliği sunmaktadır. Bu sebeple tüketicilerin genellikle tercih ettikleri arasına girmeyi başarmıştır.

Salt Likit İle Normal Likit Arasındaki Farklar Nelerdir?

Salt likit farkı, bu alana yönelmek ve böylelikle nikotin gereksinimini gidermek için çalışan kullanıcıların aklında bir soru işareti bırakmıştır. Geleneksel bir şekilde kullanılmakta olan e-sigara likitlerinden değişik bir özellik taşıyan bu tür likit, elektronik sigara piyasasına değişik bir yenilikçi özellik katmıştır. Diğer taraftan eski likit çeşitlerine oranla çok daha güvenilir olduğu için bu aranda bir adım daha ön plana çıktığını söylememiz gerekecektir. Etkili bir seçenek olmasının yanı sıra aynı zamanda nikotin tozu katkısı bariz bir biçimde hissedilmektedir. Böylelikle ufak bir cihaz üzerinden dahil yoğun bir e-sigara deneyiminin yaşanması imkanı tanır. Boğaz vurumu çok daha etkili olan bu çeşidinde, gerçek sigaradan ayrılmayacak derecede bir tat bırakır.