Nikotine bakıldığında insanoğlu geçmişten bu yana tütünlü mamüller tüketmektedir. Nikotin ise tütünlü mamullerin içine konulan bir maddedir. Genel itibariyle bakıldığında salt likit elektronik sigaralarda buharlaşma sonucu tüketilmiş olup bir nikotin türüdür. 

Diğer klasik tütünlere nazaran farkı vardır. En belirgin olan farkı ise içinde bulunan nikotin tuzudur. İnsanlar nikotin bağımlısı olmakla birlikte bunun maddi yönden zararları bireye olmaktadır. Bunun da önüne geçebilmek için elektronik sigara kullanımına yönelmiştir. Bu durumda salt likit gerçek sigara deneyimi yaşatarak insanların nikotin ihtiyacını gidermeye yönelik olmaktadır.

Bu koşullarda tüketici sigarayı aratmayacak şekilde tat alabilir. Bunun herhangi bir yapaylık hissi yaratma gibi bir durumu söz konusu değildir. Salt likitin yüksek nikotin seviyesi ile az kullanımda bile doyum noktasına ulaşabilmektedir. Bunun yanı sıra diğer farklı likit türlerine göre daha yumuşak bir içimi ile çok tutulan bir likit olarak öne çıkmaktadır.

Evde Salt Likit Yapımı İçin Önerilen Malzemeler

  • 36 mg 50 mg siegfried

  • salt b nikotin

  • VİRAGO su bazlı aromalar

  • Wilmar VG

  • 10 ml şırınga ve 2 ml şırınga

  • Basf PG

Genel itibariyle salt likit yapımında özellikle su da çözünen aromalar tercih edilebilir. Salt likit aromaları ile eskiden kullanılan aromalar arasında çok da bir fark olmadığı görülmekte ve bu yüzden suda çözünen aromalar tercih edilmektedir. Bu durum kullanıcının ihtiyacına, zevkine göre değişebilir.

Daha sonra likitlerde 6 ile 7 ml arası nikotin kullanılabilir. Tabii ki bu nikotin oranı hafiflik veya ağırlık durumunu değiştirebilir. Bu koşullar tamamıyla kullanıcının içme zevkine göre değişkenlik gösterir. Aroma sayısı 7 olarak belirlenebilir. Tüm bunları 50 ml şişe içinde yapılır.İçinde boşluk bırakılmadan karıştırılır. Oranlara gelindiğinde ise 30 ml Wilmar VG 7 ml nikotin 4 ml aroma katılabilir.

Demleme Süreci ve Diğer Adımlar

Salt likitin demlenme süreci diğerlerinden farkı olmamakla birlikte ev yapımı likitlerde olan süresi aynıdır. Kullanıcılar aromalarını nikotinlerini koyduktan sonra karıştırma ile bekletilebilir. Oda sıcaklığı normal derecede olabilir. Çok soğuk  veya çok soğuk bir yerde bekletmeye gerek yok. İçimine geldiğinde ise rahat ve bol dumanlı olabilmektedir. Kişilerin zevki ve içim yapısı farklı olmakla beraber genel itibariyle kullanıcıların nikotin ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak bir ürün olmaktadır. Nikotinin boğaz da oluşan yakım neredeyse yok denebilir. İnsanların sigaraya olan ihtiyacını azaltmış ve maddi sıkıntıları da giderilmiş olur.

Tüketilen likitler olumlu sonuçlar vermeye başlayabilir. Daha çok aromalar ile katıldığında içimi daha yumuşak olmaktadır. Genel itibariyle salt likit geleneksel elektronik sigara cihazlarında da rahat bir şekilde içilebilmektedir. Kullanıcıların geçmişten gelen zevklerinin değişmesiyle bu yapıların da günlük yaşantıya girmesi içten bile değildir. İnsanlar elektronik sigara anlamında ise bağımlılıktan kurtulmak için evde yapabilmek isterler. Bu koşullar altında belirli aromalar ve malzemeler alındığında evde de üretim gerçekleştirilebilir.

İnsanlar Neden Salt Likit Yapmalıdır?

Bu durumda insanlar genel itibariyle damak tadına bakmaktadır. Daha sonra ise yapılan likitlerin malzemesinin kaliteli olması kullanıcılar için büyük etkendir. Kullanıcılar aroma oranlarında yaptıkları değişiklik ile salt likit yapımında kendi zevklerine göre yapma şansları vardır. Bu  durumda hazır likitlere bakılırsa onlar daha çok firmaların istenildiğine göre yapılmaktadır ve bazı kullanıcıların damak zevklerine uymaz. Genel itibariyle firmalar belirli bir kullanıcının değil genel kullanıcıların istediğine göre ürün çıkarmaktadır.

Bu yüzden insanlar kendi istedikleri aromaları ve kendi istedikleri nikotinleri için evde salt likit yapmaya başlamışlardır. Diğer bir husus ise evde yapılan likitlerde kullanıcılar ne yaptıklarını ve içine ne kattıklarını bildikleri için kullanılması açısından daha rahat ve güvenilir olduğunu düşünmektedir. Diğer bir yandan ise evde yapılan likitler satın alınanlara göre yumuşak içim sağlamakta ve lezzet oranından dolayı kullanıcılar tarafından daha çok sevilmektedir.

Kullanıcılar sadece zevk ve kullanışlılık açısından bakmamakta ve durumun ekonomik boyutunu da düşünmektedir. Ülkenin ekonomik koşulları göz önüne alındığında artık insanlar kendi bütçelerini daha da düşünür hale gelmiştir. Bu yüzden evde salt likit yapımı her geçen gün artmakta ve kullanıcılar arasında popülerlilik açısından da önem kazanma durumunu korumaya devam etmektedir.