Likit ya da elektronik sigaranın düzgün bir biçimde çalışması açısından likit dolumunun doğru bir biçimde yerine getirilmesi gerekir. Likit dolumu ile beraber, kullanılacak likitin kalitesi de son derece önem arz etmektedir. Elektronik sigara satın alınabilecek yerlerden likit dolumu işlemleri sağlıklı bir şekilde yapılabilir. İlk defa kullananlar açısından likit dolumu uzman kişiler aracılığı ile yapılması tavsiye edilmektedir. Elektronik sigara likit dolumu; yapılması oldukça kolay bir işlem şeklinde bilindiği için e-sigarayı kullanışlı hale getirmektedir.

Elektronik Sigara (Likit) Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Likit yani elektronik sigaraların düzgün düzgün bir biçimde işlevini yerine getirebilmesi açısından aynı zamanda doğru likit kullanımının yapılması gerekir. Diğer taraftan, kullanıcının elektronik sigarasında kullanacağı likit çeşidinin kendisi tarafından belirlenmesi gerekir. Likit seçimi gerçekleştirilmeden önce imalatı gerçekleştirilen marka ve modeller arasında kullanıcının birkaç tanesinin denenmesi ve kendisine çok daha tatlı ve gerçek sigara tadına en yakın olan likit seçimini yapması gerekir.

Likit Durumu Nasıl Yapılır?

Elektronik sigaraların yani likit dolum sıvısı e-likit adı verilmektedir. E-sigara içimini ise bireyin içine çektiği bu duman aslında bir sıvıdır. Bu sebepten ötürü e sigara kullanımında likit seçimi ile likit kalitesi sağlık açısından son derece önemlidir.

Likit Nasıl Doldurulur?

E-sigara (likit) modelleri değişik mekanizmalara sahiptir. Kullanılmakta olan e-sigara modelleri ise göz önüne alınmak suretiyle değişik biçimlerde elektronik sigara likit durup işlemleri yapılır. Genel itibariyle eğer sigaralarda bir ağızlık olduğunu söylememiz gerekiyor. Burada gerçekleştirilecek işlem aslında bu ağızlık olarak bilinen bölümün çevrilerek yerinden çıkarılması gerekir. Ağızlık açıldığı zaman ise kartuş bölümü orada boş bir şekilde görünecektir. Bu boş kartuş ucundan ise likit yavaşça doldurulur. Elektronik sigara (likit) dolum işlemi yerine getirilirken yavaş ve dikkatli olunması gerekir. Dolum oranının kapasitesi kesinlikle geçilmemelidir. Kapasite kontrolünün yapılması ve buna göre hareket edilmesi gerekir. Diğer taraftan pil ile atomizer olarak bilinen parçacığın birleşim noktalarında biriken toz ya da kir, kalıntılarının kesinlikle temizlenmesi gerekir. E-likit, kullanıcılar açısından sigara bırakma sürelerine göre değişiklik gösterir. Evlilik için orijinal olmasına kesinlikle özen gösterilmelidir. Her ne kadar da likit içerisinde bir kişinin içine çektiği dumanın bir sıvı olduğunu söylemiş olsak da aslında bu sıvının içerisinde gerçek sigarada kullanılmakta olan çok az miktarda nikotin olduğunun unutulmamasını da fayda olacaktır. Ancak bir elektronik sigara içerisinde yer alan nikotin oranının gerçek sigara içerisinde yer alan nikotin oranına göre çok daha az olduğunu bilmeniz gerekir. Orijinal ürünler, özel şişe içerisinde ve kilitli bir şekilde saklanmıştır. Nikotin tozu ise dikkat edilmesi gerekli olan bir başka husustur. Üzerinde sağlık bakanlığı bandrol onun yer alındığı likit model ve markalarının tercih edilmesi sağlık açısından önemli olduğu için kesinlikle bu şekilde davranılması gerekir.

Tanklı Elektronik Sigarada Likit Dolumu Nasıl Yapılır?

Farklı elektronik sigaralar olarak bilinen likitler, Türkiye’de genelinden çok daha yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Basit bir kullanım avantajı sağladığı için daha çok kişi arasında tercih edilmektedir. Elektronik nargile tarzından ve çeşitlerinden yer aldığı için yine aynı şekilde tercih edilir. Tıkanıklığı elektronik sigara çeşitlerinde de kartuşlu çeşitler de olduğu gibi elektronik sigaranın pil bölümünden ayırmadan likit dolum işleminin çok pratik bir şekilde yapılması gerekir. Fakat bazı çeşitlerinde doğrudan bir şekilde batarya ile tank bölümü birbirine yapışık olduğu için bu durum işleminin gerçekleştirilmesi bazı durumlarda mümkün olmayabilir. Böyle bir durumda her iki bölümün birbirinden ayrılması ile likit doldurma işleminin yapılması gerekir. Bu türden çeşitlerde ise tank, doğrudan bir şekilde tepe bölümünde bulunan kapağının açılması ile likit dolum işlemlerinin gerçekleştirilmesi çok daha pratik ve çok daha mantıklı olacaktır. Elektronik sigaralarda tepeden doldurulmak da olan, alt bölümden doldurulan ve yan kısımlardan doldurulması ile gerçekleştirilen 3 farklı likit tipi vardır.